Medebewoner

Toffe huisgenoot gezocht voor studio in Mechelse co-housing

Geplaatst op  

04/06/2024

Huur of koop:
te huur
Regio
Antwerpen
Gemeente of Stad
Mechelen
Bedrag
€875

Beschrijving

Welkom in onze Mechelse Cocoon Co-housing. Wij willen de meeste complete en luxueuse cohousing van Mechelen zijn. Ons huis ligt op een boogscheut van het station in een rustige wijk. Intussen co-housen we hier al 1,5 jaar met 3 à 5 personen. (sommige huisgenoten zijn vaak weg) Vanaf 1 juni/juli/augustus komt er een nieuwe studio beschikbaar. Deze is gloednieuw (vorig jaar gebouwd). De studio is 40m2 groot met aparte dressing van 8 m2 en heeft een privé terras van 20m2, samen goed voor 68 m2. Daarnaast maak je ook gewoon gebruik van het huis, de tuin en de oprit. Het huis is volledig gerenoveerd, heeft mooie open ruimtes, maar toch lekker knus en gezellig. Voldoende groot (in totaal een 350 m2 bewoonbare oppervlakte) met grote tuin en wellness om te delen met 4 andere leuke huisgenoten.

Wie zoeken we?

We zoeken een toffe, sociale man of vrouw tussen de 20 en 45 jaar oud. We zoeken iemand waarmee het klikt en die een onderdeel van ons ecosysteem kan worden. Ben je sportief? Kook je graag? Speel je graag een gezelschapspel? Ga je graag op stap? Nodig je graag vrienden uit? Chillen in de zetel? ’s morgens wat baantje trekken in het zwembad? Een sauna of jacuzzi met vrienden? Een tourtje joggen of fietsen of wat fitnessen? Het kan allemaal. Bij ons huur je geen kamer of een deel van het huis, bij ons huur je een thuis en je bepaalt zelf hoe je dat inkleurt. We zijn open, flexibel, we lachen graag, maar we kunnen ook over serieuze zaken praten. Wat jij doet maak ons niet uit, zolang je het maar graag doet. Iedereen is welkom bij ons. We zoeken iemand die minstens één jaar hier wil komen wonen.

Wat bieden we aan?

Ons huis telt 4 verdiepingen met 2 slaapkamers en 3 studio’s. Elke studio heeft zijn eigen badkamer. Het huis heeft 3 toiletten, grote bureauruimte, woonkamer met open haard, comfy zetel, gloednieuwe TV met Bose installatie, internet en digitale televisie met Netflix, Disney en Amazon/Apple TV. We hebben een grote keuken met 2 frigo’s en alle toestellen die je nodig hebt voor een 3-gangenmenu, grote zelfgemaakte design eettafel voor 8 man (ideaal als er bezoek komt) en gezellige ronde tafel voor 4 voor ’s morgens. Verder hebben we nog een wasruimte, kelder (met fitness), een ruime tuin met veel plantjes en bloemetjes en vogeltjes, overdekt terras met lounge zetel en jacuzzi. En er is ook een overdekt zwembad met poolhouse met sauna en stoombad. We hebben ook groene vingers en trachten zelf onze tomaten en kruiden te kweken in de tuin.

De studio is half bemeubeld. Alle opbergkasten zijn aanwezig. Indien gewenst kan deze ook volledig bemeubeld worden met bed, zetel, bureautje, nachtkastje en wat stoelen

En wat moet dat kosten?

De studio komt op 875 EUR per maand + 125 EUR gemeenschappelijke kosten = 1000 EUR/maand. Het gebruik van huis, welness en alle gemeenschappelijke toestellen zit hierin. Denk aan wasmachine, droogkast, vaatwasmachine, mixers, smoothiemakers, Nespresso koffiemachine, gewone koffiemachine, Oven/microgolf, stoomoven, tooster, waterkoker, panini machine, bestek, glazen… Als er iets ontbreekt wordt het gewoon bijgekocht.

De gemeenschappelijke kosten, worden door de 5 bewoners gedeeld en komen op 125 EUR/persoon. Daarin zit water, gas, elektriciteit, onbeperkt internet, streaming en onze poetsvrouw die 2-wekelijks langskomt. Over kuisproducten, WC rollen, vuilniszakken, het buitenzetten van het vuilnis en ritjes naar het containerpark hoef je je alvast geen zorgen te maken, dat doe ik wel. Over een hotelservice gesproken… Afbeelding verwijderd.

Fiets en auto kunnen op de oprit staan.

Ooh ja, nog vergeten: We wonen in een zeer sociale straat met geweldige buren! Er komen ook steeds meer jonge mensen bij. Wat wil je nog meer?

Interesse of heb je vragen? Shoot! Altijd welkom om eens te komen kijken. De koffie of een pintje staan al klaar.

contact

filip_coenen@icloud.com