Nieuws

Op de GEN Gathering 2023

roland
Geplaatst op  

18/07/2023

Collega Sabrine nam deel aan de Europese Ecovillage Gathering in Duitsland. Zij bezorgde ons alvas een kort verslagje van de eerste dag(en): 

Vrijdagavond overspoelen 800 mensen het terrein van de ecovillage (Nature Community in Schönsee, Duitsland, red.) Niet alleen Europese landen zijn vertegenwoordigd, maar zelfs andere continenten. Babylon is niet veraf, maar ook weer niet want iedereen zoekt en vindt zijn taal.

Een flink deel van de deelnemers wonen al in eco-communities, maar toch ook veel mensen die nog op zoek zijn naar hun plek. Jong en oud(er), inclusief 100 enthousiaste en kleurrijke kinderen. 

Het jaarlijkse ecovillage festival gaat dit jaar door in Nature Community, een ecovillage in een ex-jachthotel dichtbij de Tjechische grens. In de ecovillage wonen een 50-tal mensen. 

Het programma is indrukwekkend uitgebreid. Op het eerste zicht weet je niet hoe je eraan moet beginnen. Voor de vroege vogels is er een ochtenprogramma tussen 7 en 8u, de hele dag door collectieve sessies en workshops over de gekende thema's als sociocratie, sociale permacultuur, persoonlijke ontwikkeling (... dit is maar een 'glimpse' op het aanbod) en "sharing groups", 's avonds een muzikale en creatieve activiteiten en voor wie dan nog niet murw is kan je de hele nacht naar de sauna en het zwembad. 

GEN Belgium, of België tout court, is trouwens goed vertegenwoordigd met een 15-tal deelnemers.