Blogs

BLOG | Zomer in Brussel: Daryacu

roland
Geplaatst op  

22/07/2024

De Zomer in Brussel meerde vorige donderdag aan bij Daryacu. Daryacu is meer dan zomaar een gedeeld huis. Het is een veilige haven in Brussel voor mensen die het slachtoffer zijn van uitbuiting en ongelijkheid. Geleid door de waarden van solidariteit, gemeenschapsleven en zorg, zet Daryacu zich in voor een eerlijkere wereld waar iedereen een thuis heeft.

Daryacu biedt betaalbare woonruimte met gedeelde huur- en kostenstructuren, waardoor het voor mensen met een laag inkomen of in een precaire situatie mogelijk wordt om een veilig thuis te vinden. De 5 individuele kamers en 2 collectieve kamers (gescheiden voor mannen en vrouwen) bieden een plek om te rusten en te herbronnen.

Daryacu is meer dan alleen onderdak. Het is een bruisende gemeenschap die zich inzet voor inclusie en wederzijdse steun. Bewoners worden aangemoedigd om deel te nemen aan groepsactiviteiten, kennis en ervaringen uit te wisselen, en elkaar te ondersteunen in het dagelijks leven.

Daryacu opent haar deuren met open armen voor mensen zonder papieren, migranten, en leden van de LGBTQIA+ gemeenschap die kampen met discriminatie en uitsluiting. De bewonerssamenwerking creëert een veilige ruimte waar iedereen zich gerespecteerd en geaccepteerd voelt.

Ook de komende donderdagen kan je 'after work' telkens een woongemeenschap in het Brusselse bezoeken.

25.07.2024  | bezoek Ilôt De Spiegel in Jette
01.08.2024  | bezoek Biloba in Schaarbeek
08.08.2024  | bezoek de Ambasade, in Schaarbeek
22.08.2024  | bezoek Compas/Passer in Anderlecht
29.08.2024  | bezoek Longue Vue