Medebewoner

landelijke woondroom naast Mechelen

Geplaatst op  

08/04/2024

Huur of koop:
te koop
Regio
Oost Vlaanderen
Gemeente of Stad
Mechelen
Bedrag

Beschrijving

Hej hej.

Dit zoekertje gaat niet om tijdelijk samenhuizen, ik ben bezig met een thuisplek om te settelen. Duurzame stabiele woonst. Al vele pistes bewandeld en onderzocht op dit vlak, en ik heb goed voor ogen waar ik naartoe wens te evolueren. Joepie! :) De bedoeling is samenwonen met liefdespartner en onze kinderen in fijne buurt. Indien mogelijk ook met andere gelijkgestemden in een kleinschaliger wonen-context, maar praktisch realistisch is zoiets niet meteen in zicht.

De regio is voor mij belangrijk: op max kwartier fietsen van Mechelen station, of toch terug richting mijn heimat en dat is Londerzeel - Buggenhout - Sint-Amands. Die hoek van het Scheldeland daar. Daar vind je bovendien zeldzame Vlaamse stilte - fantastisch! Roots en connectie met de omgeving+netwerk geven voor mij de doorslag, ook natuurelementen in de buurt (bos, water, horizon, enz.). 't Moet op de juiste locatie hè. 'k Ben een redelijke "wilde" vrouw op een manier - denk bijv. aan wildzwemmen doe ik waar het zogezegd niet mag - en tegelijkertijd ben ik thuis in Mechelen, kom graag in de stad. Af en toe is er kampvuurke in den hof onder ons vrienden, zulke tuin en omgeving waar dit mogelijk is... Wij hoeven niet te wonen op een evenementenlocatie, nee, da's niks voor mij. Gewone simpele thuis met piano en houtkachel in de living!

Hieronder wat uitgebreidere uitleg:

Ik heb veel achtergrond m.b.t. cohousing in het Mechelse, ik ken geloof ik alle projecten van de laatste 10 jaar. Ken ook de Weegbree en andere eco-communities of gemeenschappen, ook verder weg. Geen enkele hiervan spreekt mij aan om er zelf te wonen, hetzij door de afstand te ver, hetzij omdat ik geen stedeling ben (kom wel heel graag in Mechelen, onze thuisstad). Ben jaren betrokken geweest vooraleer gumm op de Kerkhoflei een feit werd. Laatste wat ik o.a. ondernam was infomoment van de sjieke commerciële Cohousing Compagnie, een appartementsblok van het grote bouwproject Komet. Zoiets wordt het dus echt niet, ben daarvoor teveel buitenmens en te weinig "modern aangepast". Wat ik enorm inspirerend vind, is het Nederlandse ecodorp Bolderburen. Goed nabuurschap is belangrijke waarde voor me, ik engageer me steeds in de buurt waar ik woon.

'k Heb enkele wijken en buurten in kaart waar ik graag zou gaan wonen, enkele aangename opties waar ik ons zie gedijen. Allemaal landelijk, met weids uitzicht en heel ruimtelijk gevoel, dikwijls dicht ergens bij water (bijv. de vaart, waarop ik graag vertoef in onze kajaks). Momenteel woon ik in een bijzondere context een beetje buiten de radar, wel volledig legaal en officieel - regio domein van Hofstade. Van deze context wil ik graag enkele zeer waardevolle elementen behouden! Zoals o.a. verwarmen op hout, ik doe niet meer zonder, want is me goud waard (geen pelletkachel, but the real thing - liefst bouw ik een leemkachel in nieuwe woonst). Al die dingen kunnen we verkennen in een verder gesprek of uitwisseling, want het is toch wat bij elkaar...

Korte info over mij: mijn naam is Elke, ben 41, dansliefhebber, werk tijdelijk als levend model in de kunstacademie, heb een broer die met zijn gezin in Steenhuffel woont, ben fan van bioboeren, CSA's en wildplukken, reis graag naar Scandinavië, wandel en fiets ook gewoon graag hier in het rond, ben vegetariër tenzij in uitzonderlijke gevallen, hou enorm van luciditeit enz. Bij mij hoort een dochter (12) in co-ouderschap, die haar hele lagere school in Mechelen heeft gezeten. Zij heeft een tekentalent en rijdt paard. Haar droom is een paard of twee in onzen hof en meer boerderijleven maar euhm tja dat zie ik niet meteen zitten een paddock paradise en paarden eten geven. ;) We hebben wel een kat, zij is geboren in d'Ardennen en plots op magische wijze bij ons terechtgekomen een jaar geleden in de paasvakantie. Qua kapitaal heb ik wel iets, en ik kom in aanmerking voor de Vlaamse woonlening - financiële plaatje is redelijk duidelijk. Dus het is om te kopen, tenzij levenslange huur ofzoiets kan. De bedoeling is vooral op eigen plek te kunnen aanpakken en iets opbouwen, voor de rest van ons leven. Stevige thuisbasis om zo ook meer in de wereld te kunnen betekenen. Floreren! En zoveel zin om samen te werken, zoals ik hier en daar al veel ervaring opdeed bij "communities" (Welenhoeck, Bois-le-Comte, bij vrienden in Begijnendijk die met 2 gezinnen een domein bewonen, TintelHoeve in Putte, enz.)

Belangrijk nog: ik kijk er vooral naar uit om eigenlijk een gewone simpele thuis te hebben - in vrijstaande woning, met genoeg natuur errond, waar we een beetje ons goesting kunnen doen zoals een kampvuurke op tijd en stond of een huiskamerconcertje. Waar vrienden en familie met plezier over de vloer komen. Apart (schrijf)atelier is nodig voor mij, sowieso genoeg kamers voor iedereen. Tiny house is veel te klein. :) Eco(ver)bouwen in eigen stijl maar niet met warmtepompen of andere voor mij ondingen, gewoon simpel gewoon, met alle kunst die wij graag erbij hebben...COB-bouw en houtbouw spreken mij aan, en organische vormen. Een inspirerend huis vind ik o.a. het bekende Art&Stones in Sint-Amands op de Dam, een zalig straatje overigens. Zo redelijk gewoon allemaal voor mij, bijv. dat onze hangmatten in onzen tuin kunnen hangen, dat we er niet telkens naar het bos vlakbij voor moeten ons verplaatsen. Een bos in de buurt is wel enorm pluspunt. Ziezo...

Wie zich aangesproken voelt, laat me weten! Want dromen zijn er om waar te maken, beter laat dan nooit.

N.B. Aarzel niet om dit zoekertje verder te delen met mogelijke geïnteresseerden!

contact

elke.vanopstal@gmail.com