Groep in oprichting

Samenhuizen in Zonnebeke? Vooral: op zoek naar grote hondenvriend?

Geplaatst op  

30/07/2022

Huur of koop:
te huur
Regio
West Vlaanderen
Gemeente of Stad
Passendale
Bedrag

Beschrijving

Ik denk dat het moeilijk wordt om iemand te vinden, maar ik kan maar proberen..

Ik ben op zoek naar een geweldige huisgenoot/huisgenoten, om samen een huis te huren rond Zonnebeke.

De voornaamste uitdaging: ik heb 2 honden, waarvan 1 australische herder. De herder is heel erg lief en sociaal, een echte herder, maar hij is heel "communicatief". Het is moeilijk uit te leggen. Op straat is hij heel reactief, dus zomaar wandelingetje kan niet (en doet hij ook niet zo graag, hij rent liever), maar onaangelijnd is hij niet reactief. Maar hij is erg wantrouwig, dus de eerste 5seconden zijn allesbepalend of hij je niet ok vindt, of hij beslist dat je zijn beste vriend wordt. Hij is behoorlijk intens als beste vriend, dus het is wel belangrijk dat je tegen stootje kan, want hij komt liefst op je schoot zitten met zn 30kg. Een grote tuin vinden we dus super belangrijk, maar deze tuin moet ook perfect afgesloten zijn (minstens 1m80), want meneer is natuurlijk ook een escape artist, en sprong in zn jonge jaren met gemak over 1m80. Ondertussen is hij ook al 10jaar :( Dus iets rustiger, en minder gemotiveerd om over 1m80 te gaan (daarvoor moet hij aanloop nemen) Maar onderschat hem niet, hij springt nog met gemak over 1m20 alsof het niets is. Hierbij springt hij ook op het aanrecht alsof het niets is 😏 Het is dus een meester dief, dus enige afspraken hierrond zijn belangrijk. (Mijn huidige huisgenoot houdt hier geen rekening mee, waardoor het onmogelijk is om hem dit af te leren (want hij leerde hierdoor vooral dat hij heeeel snel moet zijn))

Zoals je merkt, is vooral het samenleven met deze aussie de grootste uitdaging en is het belangrijkste voor mij dat iedereen zich goed voelt samen. Het vraagt enige kleine aanpassingetjes, maar dat is kwestie van gewoonte. Verder is het een geniale hond waarbij je je dagelijks rot lacht om de stoten dat hij uitsteekt, hij is heeeel erg aanhankelijk (hoewel hij vooral aan mij hangt, denk ik dat het ook wel belangrijk is dat je zelf wel houdt van een knuffelhond) Bij mijn huidige huisgenoot mag hij niet in de zetel, op de schoot of op bed, dus ze hebben een andere relatie, wat dus ook mogelijk is, maar vraagt enige tijd.

 

En men denkt dat ik hem altijd vergeet, of hem minder belangrijk vindt, maar jawel, ik heb nog een tweede hond. Een kleine yorkshire terrier, ook al 10jaar :(  Maar als je enige ervaring met rassen hebt (wat helemaal niet belangrijk is), hij is een echte terrier: he doesnt care ;) Nee, dat is niet waar, hij is op zich heel erg aanhankelijk, super schattig, hij knuffelt soms graag, wil soms op schoot, maar enkel als hij daar zin in heeft. Verder is hij meestal gewoon bezig met zijn ding. Gezien zijn grootte, zal hij ook elk gaatje vinden om te ontsnappen. Maar ook hier, hij is al 10. Als een van beide honden ontsnapt (wat nu nog zelden gebeurt natuurlijk, we vonden alle zwakke plekken), maar meestal rennen/snuffelen ze 5-15minuten, en komen dan gewoon terug (ofwel de aussie bij kippen raakt :/ )

 

Zoals misschien al beetje op te merken is, is beknoptheid niet mn sterkste kant. Maar ik ben vooral rustig, introvert; maar ik kan ook erg druk zijn 🤔  Ik heb vooral stilte en rust nodig thuis, orde en structuur. 

Ik heb chaotisch leven momenteel, gezien ik bijna elke dag 12-14u in Gent zijn om te werken/thesissen, en hierdoor is deze locatie belangrijk gezien ik mijn honden makkelijk thuis moet kunnen afzetten zodat ze niet zolang alleen moeten zitten. 

Eender waar anders wonen is ook mogelijk als iemand er gezorgd kan worden dat mijn honden geen 10u alleen moeten zijn.  Mijn eigen schema laat ook wel enige flexibiliteit toe.

Ik rook niet, ik hou ook niet zo van de geur, dus roken in huis is voor mij niet bespreekbaar. 

Ik woonde al 2x samen in samenhuisprojecten met geweldige huisgenoten in erg mooie huizen, dus heb er vooral positieve herinneringen aan. Tegelijk weet ik dat dit een grote uitdaging is en dat het allerbelangrijkste is dat er enige klik is, communicatie en vooral respect voor elkaars grenzen.

Als de klik er is, vind ik bijna alles ok. Ik hou van kinderen, M/V/X maakt niets uit, andere honden kunnen eventueel, afhankelijk van de hond (in ons vorig huis waren 6 honden, erg leuk, maar chaos). Katten zijn moeilijk, ofwel het huis op te delen is. Kippen, konijnen, ... zijn ook erg moeilijk, ofwel de tuin op te splitsen is..

contact