Woongemeenschap zoekt bewoner

Rustig co-housen in het groen op een steenworp van Leuven.

Geplaatst op  

25/11/2022

Huur of koop:
te huur
Regio
Vlaams Brabant
Gemeente of Stad
Sint-Joris-Weert
Bedrag
€320-345

Beschrijving

Villa met grote tuin (3 slaapkamers, 2 badkamers, grote woonkamer met veel zonlicht, bureau, garage/atelier met plaats voor fietsen/scooter/moto, volledig onderkelderd met veel opslagruimte, 2 parkeerplaatsen, groot terras).

Wij zijn Hanna en Guy, veertigers, die al een paar jaar aangenaam co-housen (huurwoning) in Sint-Joris-Weert, dichtbij de Zoete Waters en natuurgebieden.
We zoeken 2 huisgenoten die aansluiten bij onze huidige woonstijl (rustig, strikt niet-roker/vaper, groene vingers, brede interesse, duurzaam en milieubewust, opgeruimd en netjes, respect, geen kinderen).

Het huis ligt op enkele stappen van het Meerdaalwoud en kijkt uit op de Dijlevallei. In de omgeving zijn oneindig veel wandel- en fietsmogelijkheden.
Het treinstation ligt op 5min wandelen en in slechts 12min sta je in Leuven. Met de fiets via fietspad of dwars door het bos naar Leuven duurt ongeveer 40min. Op enkele minuten wandelen vind je een Delhaize, bakker, frituur, apotheek, fietswinkel, tuincenter en iets verder in de buurt vind je brasserieën, ijssalon en eetcafés, speelbos, bbq en campeerweide, brouwerij de Kroon, Minnebron.

Guy is freelance milieu-ingenieur en werkt rond broeikasgasemissies en hernieuwbare energie en is vaak in het buitenland (voor werk en niet-werk) of op pad met zijn omgebouwde camperbus. Hij is een grote hondenvriend (helaas momenteel zonder hond) en houdt van buitenactiviteiten, mooie bordspellen, muziek met goede gitaren en reizen.
Hanna werkt aan het onthaal van een cursuscentrum en verblijft wegens de afstand regelmatig voor enkele dagen op verplaatsing. Ze houdt van de natuur, werken, rust en dans.
We waren gestart met het zoeken van een derde huisgenoot toen Hanna vernam dat haar droomwoonst, vlakbij haar werk, vervroegd zou vrijkomen, een kans die ze niet wilde laten voorbijgaan. Ondertussen verdeelt ze haar tijd tussen haar twee woonsten. We zoeken daarom 2 nieuwe huisgenoten zodat het uiteindelijk toch een co-housing met 3 personen zal zijn (Hanna verhuist definitief wanneer de tweede persoon inhuist).

De huishuur wordt verdeeld tussen de bewoners, afhankelijk van de grootte van de kamer (320€ - 345€). De bijkomende kosten worden verdeeld in functie van aanwezigheid en seizoen zodat iedereen betaalt voor zijn/haar aandeel in verbruik. Reken op ongeveer 550euro per maand voor kamer inclusief jouw deel van de kosten (moeilijk correct te voorspellen).
Groene elektriciteit hebben we van Ecopower. Verwarming is op stookolie (momenteel veel gunstiger dan gas). We sorteren al ons afval, doen aan composteren en produceren heel weinig restafval en we gaan bewust en verstandig om met energie.

De (her-)verdeling van de kamers en badkamers is bespreekbaar. Een privé bureau-/atelierruimte is ook mogelijk, mocht je dat nodig hebben. Decoratie, inrichting en meubilair van de gedeelde ruimtes kan uiteraard aangepast (en aangevuld) worden aan jouw smaak (iedereen moet zich helemaal thuis kunnen voelen). Er is genoeg plaats voor extra planten.
De huurwaarborg bedraagt 3 maanden van jouw deel van de huur.

We houden het huis netjes en opgeruimd zodat schoonmaken en onderhoud niet veel werk is. Ook de tuin onderhouden we zelf. Je kan groenten telen in de achtertuin en zijtuin waar o.a. tijm, rozemarijn, laurier en salie staan. In het begin van de zomer hebben we heerlijke kersen en een kleine appelboom geeft verrassend veel appels. Een regenwaterput geeft ons water voor planten en tuin.

Wil je net als ons dicht bij de stad wonen, maar toch rustig en midden in het groen? Haal je ook plezier uit de tuin/planten/bloemen? Hou je van opgeruimd en netjes? Stuur ons dan zeker een bericht waarin je alvast kan laten weten wie je bent (gezinssituatie, waar/hoe je momenteel woont), wat je doet (wat voor werk doe je en hoe ziet je dagelijkse leven er uit), hobby's en interesses (en hoe je graag je avonden of vrije momenten doorbrengt), je eerdere ervaringen met co-housing en wat je aanspreekt in deze co-housing, wat precies je wensen en noden zijn (wat je wél en niét verwacht van een co-housing) en alle vragen die je misschien voor óns hebt.

Stuur aub ook je telefoonnummer mee (een eerste contact kan per telefoon)

PS: De huiseigenaar is erg gesteld op het huis, zijnde vriendelijk en betrokken maar ook strikt en zal aan jou de nodige informatie en transparantie vragen... Wij hebben zelf geen huisdieren maar heb je een hond/kat dan dien je dit eerst te bespreken met de eigenaar... Domicilie verplicht. Geen korte termijn huurders. Graag 35j+. LGBTQ friendly.

contact