Medebewoner

inwonende vrijwilliger

Geplaatst op  

12/09/2023

Huur of koop:
Regio
Antwerpen
Gemeente of Stad
Kiel
Bedrag
€gratis

Beschrijving

We zoeken een enthousiaste vrijwilliger (volwassene of koppel) die bereid is om het engagement aan te gaan en samen te wonen met 4 jongeren. 

We bieden een woonplek aan in een 'co-housing' waar max. 4 jongeren onder hetzelfde dak wonen. Ze zijn op dit moment nog niet helemaal klaar om volledig  op hun eigen benen te staan. Tijdens deze periode krijgen ze nog begeleiding van onze collega's van de mobiele dienst 'Kamino'. Deze jongeren zijn +18 jaar en stomen zich op deze fijne plek klaar voor een volgende stap naar zelfstandig wonen.

Als vrijwilliger neem je de rol op van 'inwonende volwassene'. Iemand die een warm hart heeft voor jongeren en op een heel natuurlijke manier met een portie gezond verstand deze rol draagt. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de jongeren mbt de dagelijkse zaken in het samenleven. Je zorgt er samen met de jongeren voor dat de praktische zaken rond het samenleven wordt opgevolgd. Je communiceert helder met mensen van verschillende achtergronden. Gezond verstand en een warm hart kan je op een evenwichtige manier in praktijk omzetten. Bovendien zorg je mee voor een gezellige, huiselijke sfeer waar de bewoners en bezoekers zich welkom voelen. Je hoeft geen pedagogische of begeleidersrol op te nemen. Hierin word je wel ondersteund door de collega's van Jeugdzorg Emmaüs Antwerpen. 

Ben je benieuwd en lijkt het iets voor jou? Lees dan zeker de getuigenis van onze huidige vrijwilliger! (zie bijlage)

contact

olivia.teetaert@emmaus.be