Woongemeenschap zoekt bewoner

Co-housing Mechelen zoekt toffe huisgenoten

Geplaatst op  

17/09/2022

Huur of koop:
te huur
Regio
Antwerpen
Gemeente of Stad
Mechelen
Bedrag
€650

Beschrijving

Welkom in onze Mechelse Cocoon. Bij ons gaan we voor het allerbeste voor onze huisgenoten en gasten. Ons huis ligt op een boogscheut van het station in een rustige wijk. En dat met het nodige comfort. Over enkele weken is het huis klaar om bewoond te worden door 4 leuke huisgenoten (waarvan ik er één ben) en één professional (voor het kantoor). Vanaf 1 oktober komen er dus 3 slaapkamers vrij in ons superdeluxe en super gezellig huis. Het huis is bijna terug nieuw met veel design elementen, grote open ruimtes, maar toch lekker knus en gezellig. Voldoende groot (een 350 m2 bewoonbare oppervlakte) met grote tuin en wellness om te delen met 4 leuke huisgenoten. 

 

Wie zoeken we?

 

We zoeken een toffe, sociale man of vrouw tussen de 20 en 40 jaar oud. We zoeken mensen waarmee het klikt en die een onderdeel van ons ecosysteem kan worden. Ben je sportief? Kook je graag? Speel je graag een gezelschapspel? Ga je graag op stap? Nodig je graag vrienden uit? Chillen in de zetel? ’s morgens wat baantje trekken in het zwembad? Een sauna of jacuzzi met vrienden? Een tourtje joggen of fietsen of wat fitnesse? Het kan allemaal. Bij ons huur je geen kamer of een deel van het huis, bij ons huur je een thuis en je bepaalt zelf hoe je dat inkleurt. We zijn open, flexibel, we lachen graag, maar we kunnen ook over serieuze zaken praten. Wat jij doet maak ons niet uit, zolang je het maar graag doet. Iedereen is welkom bij ons. We zoeken iemand die minstens één jaar hier wil blijven wonen. Daarna opzegbaar per maand. Waarborg is gewoon 1 maand. 

 

Wat bieden we aan? 

 

Ons huis telt 4 verdiepingen met 4 slaapkamers, 2 badkamers met inloopdouches, 3 toiletten, grote bureau, woonkamer met open haard, comfy zetel, gloednieuwe TV met Bose installatie, internet en digitale televisie met Netflix. We hebben een grote keuken met 2 frigo’s en alle toestellen die je nodig hebt voor een 3-gangenmenu, grote zelfgemaakte design eettafel voor 8 man (ideaal als er bezoek komt). Verder hebben we nog een wasruimte, garage, kelder, fitness ruimte, een ruime tuin met veel zon, overdekt terras met lounge zetel, veel groen in de tuin. En er is ook een zwembad met poolhouse waar jacuzzi, sauna en stoombad aanwezig zijn. Met de huidige zotte gas/elktriciteitkosten, hebben we de pomp alvast vernieuwd met de meest energiezuinige, komen er binnenkort zonnepanelen bij en gaan we slim moeten omspringen met het verbruik. Oh ja wij recycleren ook alles en ik geloof enorm in upcycling en zelf wat lekker laten groeien in de tuin. 

 

In sé in de kamer niet bemeubeld. Maar ik kan gerust voor meubels zorgen (bed, kast, stoelen,..) Te overleggen!

 

En wat moet dat kosten? 

 

We vragen 650, 700 en 750 EUR voor de kamers van 15, 20 en 30m2 + gemeenschappelijke ruimtes met gemeenschappelijk toestellen (die ook allemaal gloednieuw zijn): denk aan wasmachine, droogkast, vaatwasmachine, mixers, smoothiemakers, Nespresso koffiemachine, gewone koffiemachine, Oven/microgolf, stoomoven, tooster, waterkoker, pannini machine,… Als er iets ontbreekt wordt het gewoon bijgekocht. Niet goedkoop, maar je krijgt er veel voor terug! Kamers zijn zo goed als nieuw: vloer en muren. 

 

De gemeenschappelijke kosten, worden door de 5 bewoners gedeeld en zouden op 150 EUR/persoon komen. (als de prijzen niet verder de hoogte in schieten). Gas en elektriciteit kosten worden zeer nauw opgevolgd. (al 5 jaar co-house ervaring). Daarin zit het waterverbruik, gasverbruik voor verwarming, elektriciteit, onbeperkt internet, Netflix en onze poetsvrouw die 2-wekelijks langskomt. Over kuisproducten, WC rollen, vuilniszakken, het buitenzetten van het vuilnis en ritjes naar het containerpark hoef je je alvast geen zorgen te maken, dat doe ik wel. Over een hotelservice gesproken… :) We zijn niet de goedkoopste co-housing, maar we willen wel de meest luxueuze en meest relaxte zijn. Alles bij elkaar blijft het alvast goedkoper dan alleen op een duur appartement te zitten met torenhoge kosten. Alle inkomsten worden trouwens gebruikt om het huis verder te restaureren en energie efficiënter te maken. Op dat vlak ben ik wel een handige harry met veel energie ;)

 

Fiets kan veilig in de garage of in de carport die er nog bijkomt. Auto kan mee op de oprit, waar 5 plaatsen zijn.

 

Ooh ja, nog vergeten: We wonen in een zeer sociale straat met geweldige buren! Er komen ook steeds meer jonge mensen bij. Wat wil je nog meer?

 

Interesse of heb je vragen? Shoot! Altijd welkom om eens te komen kijken. De koffie of een pintje staan al klaar. 

contact