Woongemeenschap zoekt bewoner

Co-housing in Antwerpen Tentoonstellingswijk zoekt nieuwe bewoner!

Geplaatst op  

15/02/2023

Huur of koop:
te huur
Regio
Antwerpen
Gemeente of Stad
Antwerpen
Bedrag
€€375

Beschrijving

Hoi iedereen, wij zoeken een nieuwe huisgenoot!

Onze huidige gezellin gaat helaas verhuizen, dus met de nodige pijn in het hart zoeken we een derde bewoner voor onze co-housing.

'Wij' zijn Dane (28j, hij/hem) en Winte (32j, die/hen).
Dane is poëet, kombucha-kweker, ecologische goeroe en studeert woordkunst aan het conservatorium van Antwerpen. Wanneer het even kan rijdt hij motor in het maanlicht.
Als Winte niet achter de toog of een mengpaneel staat te werken, zit die wel anarchistische grondteksten te lezen, met electronica te knoeien of gitaar te spelen op bed.

Belangrijk om te weten is dat we een andere aanpak hebben dan veel co-housings. We vertrekken namelijk vanuit gemeenschapdenken en vormen met z'n drietjes een kleine commune.

Wat betekent dat? Kort samengevat zoeken we iemand die zich actief wil engageren, zowel in huis als voor de groep: een moestuin bouwen op het terras, mee koken, zich inzetten om duurzaam om te gaan met voedsel en apparatuur, samen instaan voor het onderhoud van het appartement,... We zijn een collectief dat aan individualisme doet (in plaats van omgekeerd) en zijn daar praktisch ook op ingesteld.

Kortom: als je op zoek bent naar een plek om 'passief' te wonen ben je bij ons niet helemaal aan het juiste adres. Als je een plek zoekt om samen een thuis te bouwen, om in verbinding en gemeenschap te treden met anderen: heel welkom!

Alle praktische informatie vind je hieronder.

Wat?
Een appartement voor drie personen met twee prettig gestoorde huisgenoten die samenwonen hoog in het vaandel dragen. Je kamer heeft een balkon op de zuidkant - verder delen we een badkamer, keuken, toilet en woonkamer.

Waar?

De Tentoonstellingswijk in Antwerpen, vlakbij Het Kiel, Hoboken, De Singel en het Nachtegalenpark.

Wanneer?
Vanaf 1 maart.

Wat kost het eigenlijk?
€375/maand all-in (huur, gas, water, elektriciteit, huishoudhulp, internet, VPN, antivirus, deelauto, verzekeringen, algemeen onderhoud).
Er is een éénmalige instapkost van €420 om de collectieve huisraad over te nemen van onze vorige bewoner, zijnde koelkast, wasmachine en meubilair allerlei.
De waarborg bedraagt €900.

Alles is altijd bespreekbaar.


Contacteer ons gerust op jvr229@protonmail.com als je vragen of interesse hebt!


Liefs,
-Dane en Winte

contact