Pand of bouwlocatie aangeboden

Appartement te koop in Cohousing Tolhuizen

Geplaatst op  

17/08/2022

Huur of koop:
te koop
Regio
Oost Vlaanderen
Gemeente of Stad
Gent
Bedrag
€370000

Beschrijving

Indeling 

Dit lichtrijke 2 slaapkamer appartement (86 m2) gelegen op de derde verdieping bevat twee slaapkamers, een speelruimte (mogelijkheid tot het omvormen naar een derde slaapkamer of een bureau), een werkplek die kan worden afgesloten met een schuifdeur, een open keuken met terazzo werkblad en leefruimte met op maat gemaakte kasten uit berken multiplex, een badkamer met regendouche en wastafel, een afzonderlijk toilet en een privaat terras dat toegankelijk is via een groot schuifraam in de keuken. 

Het appartement maakt deel uit van het cohousingrpoject Tolhuizen. Met dit appartement combineer je de voordelen van een volledig eigen stek in hartje Gent met de troeven van cohousing: 

 

  • Een weelderige stadstuin (ca. 115 m2)
  • Een dakterras (ca. 200 m2) met dak(moes)tuin en groendak
  • Een polyvalente ruimte (110 m2) met keuken, 2 toiletten, een podium en zicht op de binnentuin (voor etentjes, apero’s, de krant lezen bij een koffie, familiebezoeken, feest, studie, werk, dansrepetities, …) 
  • Fietsenberging en gemeenschappelijke afvalsorteerplaats 
  • Berging / wasruimte met persoonlijke opbergruimte en gedeelde wasmachines en droogkast
  • Alle ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk en de lift gaat tot op het dak
  • Superfijne, zorgzame en lieve buren 

 

Cohousing Tolhuizen

Cohousing Tolhuizen, het eerste door een stadsbestuur (SoGent) geïnitieerde cohousingproject in Vlaanderen, wil vanuit een gemeenschappelijke liefde voor de stad Gent bouwen aan een stad en buurt op mensenmaat. Stedelijke cohousing biedt een antwoord op tal van maatschappelijke uitdagingen (slimmer ruimtegebruik, meer groenbehoud, veilige speelruimte voor kinderen, compact bouwen) en legt de basis voor allerlei initiatieven (autodelen, buurtwerking,…). 

Deze ambitie vertaalt zich in het ontwerp van het gebouw. De zes op zichzelf staande woonunits bevinden zich tussen een volledig gemeenschappelijke gelijkvloers en een gemeenschappelijk dakterras. Via de buitentrap worden de zes units verbonden aan de gemeenschappelijke delen en worden er plaatsen voor ontmoeting gecreëerd.

Het project is klimaatgezond door het gebruik van duurzame bouwmaterialen, een geoptimaliseerd k-peil (isolatie), vloerverwarming met lage-temperatuursysteem en gemeenschappelijke ventilatie (systeem D). Regenwater wordt gebufferd door de daktuin en het groendak, en ook opgevangen in een regenwaterput.

 

LIgging

Het appartement ligt op wandelafstand van het centrum (winkels, restaurants, scholen, sportfaciliteiten, …) en is uitstekend gelegen in de buurt van DOK Noord. 

Er is een zeer vlotte verbinding via het openbaar vervoer. 

 

Bezoekdag 

De bezoekdag gaat door op vrijdag 2 september 2022. Geïnteresseerden worden gevraagd om na afloop van de rondleiding kennis te maken met de buren vooraleer ze een bod uitbrengen. Het bod wordt uitgebracht onder gesloten omslag. 

 

Voor meer informatie of om een afspraak in te plannen, contacteer Elke Couchez: 0471597009

 


 

contact


https://www.immoweb.be/nl/zoekertje/appartement/te-koop/gent/9000/10063330