ZOMER BXL | Bezoek gratis expo; NEW WAYS OF LIVING

date
27 juni 2024
Tijd
17:00
Gemeente of Stad
Brussel
Website
INSCHRIJVEN
e-mail
info@samenhuizen.be

Samen met Habitat et Participation en het kenniscentrum WWZ organiseert Samenhuizen een zomer vol bezoeken van projecten, ontmoetingen en uitwisselingen rond gemeenschappelijke wonen. 

Deze donderdag bezoeken we de expo, New ways of living in de St-Goriks hallen. Nadien is er tijd voor een gesprek rond de  Brusselse woonproblematieke én oplossingen.

Als je er graag bij bent reserveer dan HIER je plek. 

afspraak 27/06 om 17:00 op het Sint-Goriksplein

 

Over de Expo:

Europese steden ondergaan een grote transitie als antwoord op sociaal-culturele, economische en klimatologische uitdagingen, die de afgelopen jaren zijn toegenomen als gevolg van internationale crises. Bovendien ontwikkelt onze samenleving zich voortdurend om zich aan te passen aan veranderende waarden. In de afgelopen jaren hebben we een versnelling gezien in de diversificatie van manieren van leven en werken.

De relatie tussen gedeelde ruimte en privéleven is veranderd, net als die tussen werk en gemeenschap.

Urban.brussels organiseert deze tentoonstelling als onderdeel van het Brussels cultureel programma in het kader van het Belgisch Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. De expo houdt ook verband met de Verklaring van Brussel van de Europese burgemeesters, "A European urban policy fit for the future" en met de uitdagingen van Europese steden en regio's op het vlak van een inclusief en kwaliteitsvol woonbeleid.