Zomer in Brussel ☀️ Bezoek aan woongemeenschap La Placette

date
27 juli 2023
Tijd
17:30
Gemeente of Stad
Wezenbeek-Oppem
e-mail

I.s.m. Habitat & Participation en het Kenniscentrum Welzijn, Wonen, Zorg nodigen we ook deze zomer uit voor een Brussel-programma. We bezoeken woongemeenschappen, organiseren een uitwisseling met opstartende initiatieven, maken kennis met CLT,... Hou de kalender in d'oog! 

Op 27/07 brengen we een bezoek aan La Placette in Wezembeek-Oppem:

Het is een opmerkelijk project dat startte in 1985. 20 jaar later worden de woningen nog steeds bewoond door de stichtende leden en het geheel geeft een indrukwekkend beeld van rust en stabiliteit. Aanvankelijk kochten elf families land binnen een blok van een tuinwijk. Het land was verdeeld in privépercelen die waren verzameld rond een gemeenschappelijk perceel: de Placette. Elk gezin heeft een eigen huis en tuin (achterom); het huis kijkt uit over het perceel. Een gebouw herbergt een gemeenschappelijke ruimte en een appartement is gereserveerd voor mensen in een kwetsbare situatie. Het complex werd ontworpen door architect Thierry Lamy die ook Les Arbrelles in Braine-le-Château en Hepsylone in Louvain-la-Neuve ontwierp.

Bedankt aan de inwoners en aan Etienne voor het bezoek!

Om een ​​verrijkende uitwisseling te garanderen, beperken we de plaatsen tot 25 personen per avond. Dank u voor uw begrip.

In praktijk :

We nemen wat te snacken mee en lessen je dorst!
Afspraak ter plaatse, (Opberg 20 – Wezembeek-Oppem) om 17.30 uur

(klik hier:) INSCHRIJVEN via de website van H&P