Infosessie OakTree@Qville, Essen

vrijdag, 13 juli, 2018 - 18:00

Oak Tree Projects bouwt actief aan een betaalbare en inclusieve samenleving voor volwassenen met een ondersteuningsnood. Hiervoor bouwen wij samen met de bewoners, familieleden en sympathisanten Oak Tree huizen, telkens in cohousing projecten, waar vijf personen begeleid zelfstandig kunnen wonen. 

Tijdens deze info sessie stellen wij graag ons nieuwste Oak Tree huis voor, dat gebouwd zal worden in Qville, Essen. De info sessie vindt plaats in de zaal achter café De Volksvriend in de Sint-Jansstraat 84 in Essen. Graag een seintje vooraf als je er bij kan zijn op info@oaktreeprojects.be

 

Meer informatie over Qville:

De voormalige Quarantainestallen (een monument) aan Hemelrijk, te midden van een natuur- en landbouwgebied in Essen, zal HEEM binnenkort transformeren tot een gezellig mini-dorpje. HEEM kiest resoluut voor inclusie en verwelkomt in het project Qville dan ook 5 Oak Tree bewoners. 

In cohousing Qville bevinden alle Oak Tree studio's zich op de gelijkvloerse verdieping. Iedere studio heeft een aparte leef- en slaapruimte, een open keuken en een badkamer met douche.

Het ecologische aspect speelt een belangrijke rol. Het Oak Tree huis is Bijna Energie Neutraal (BEN, EPC 30, volgens de normen van 2020), heeft een eigen warmtepompsysteem, er is regenwaterrecuperatie voorzien en er worden zonnepanelen geplaatst.

De cohousing-filosofie wordt onderstreept door een gemeenschappelijke zwemvijver, binnenzwembad met wellness, een buurthuis, een gedeelde tuin met park, coworking spaces en elektrische deelauto’s. De grote ondergrondse garage en de nodige fietsenstallingen ondersteunen het autovrije karakter van de site.

Mailadres: 
info@oaktreeprojects.be