Samenhuizen Nieuws

Schrijf je snel in voor de Samenhuizen Trefdag!

Altijd al willen weten of samenhuizen iets voor jou is? Kom erachter tijdens de Samenhuizen Trefdag! Praat er met mensen die nu al samenhuizen over hun persoonlijke ervaringen en leer hoe je beslissingen kunt nemen in groep. Je kunt er een bezoek brengen aan de werf van Co Post, een samenhuisproject in wording en dingen bijleren tijdens de workshops en lezingen. Het volledige programma voor de Samenhuizen Trefdag is bekend! Klik hier voor meer info over het programma en het kinderprogramma.

Samenhuisinspiratie opdoen tijdens Ecobouwers?

Ecobouwers komt er weer aan! In de weekends van 11 & 12 en 18 & 19 november kan je weer een hele reeks inspirerende energievriendelijke en duurzame woningen bezoeken, waaronder een twaalftal gemeenschappelijke woonprojecten. Op die dagen organiseert Bond Beter Leefmilieu voor de 20ste keer Ecobouwers Opendeur. In meer dan 200 woningen over heel België doen milieu- en energiebewuste bouwheren hun bouw- en woonervaringen uit de doeken. Geen loze verkooppraatjes, maar getuigenissen uit de eerste hand.

Samenhuizers mogen door RVA niet altijd als samenwonend worden beschouwd

Het is een gekend probleem: mensen die samen een huis delen worden door de RVA automatisch en bijna altijd als samenwonend beschouwd, waardoor ze een eventuele werkloosheidsuitkering als alleenstaande verliezen. Voor een alleenstaande ouder dan 21 jaar scheelt dat meer dan 400 euro uitkering per maand. Toch was reeds in de wetgeving voorzien dat wie kan aantonen een voldoende autonoom huishouden te voeren als alleenstaande kan worden beschouwd.

Notarissen doen oproep na congres het nieuwe wonen: aangepaste regelgeving nodig

Als besluit van het druk bijgewoonde notatieel congres 2017 in Gent over nieuwe woonvormen vragen de notarissen een aanpassing van de bestaande regelgeving inzake wonen. Woonvormen als cohousing en kangoeroewonen kennen steeds meer succes. Bij het begeleiden van dit soort projecten stoten de notarissen steeds vaker op de limieten van de bestaande regelgeving. Minister van Justitie Koen Geens neemt de nieuwe woonvormen alvast mee in zijn verdere modernisering van het recht.

Pagina's

Subscribe to RSS - Samenhuizen Nieuws