Meerhem

Meerhem (Gent)
Meerhem (Gent)
Meerhem (Gent)
Meerhem (Gent)
Meerhem (Gent)

Na een spannende aanloopfase met de nodige perikelen rond de bouwvergunning, en een vermoeiende verbouwfase, verhuisden in 2003 acht  gezinnen naar een volledig omgebouwde school in de volkswijk ‘Sluizeken’ in Gent.

Zij beschikken er over een comfortabele, goed afgescheiden privé woonst en daarnaast over een aantal gemeenschappelijke delen. Binnenkoer, parking en groenzone zijn gedeeld. Ook is er een gebouw met enkele gemeenschappelijke functies oa berging, wasruimte, werkplaats en de gemeenschappelijke keuken en eetruimte De Orangerie. De totale oppervlakte van de woongemeenschap bedraagt ongeveer 3.000m². Het gros van de verbouwingen werd door een aannemer uitgevoerd, maar de bewoners staken zelf ook de handen uit de mouwen en blijven erg actief en verantwoordelijk voor hun leefomgeving.

Ook De Spurnzaal, de voormalige turnzaal, biedt tal van mogelijkheden voor gebruik door de bewoners én de buurt (volleybal, circus, bijeenkomsten...). Ze herbergt ook een depot van een Voedselteam.

Juridisch: 
mede-eigendom
Aantal units: 
8
Groep: 
gemengde leeftijden
Opmerking: 
verbouwde school

Meerhem

Postcode: 
9000
Gemeente: 
Gent
Stad: 
Gent
Straat en nummer: 
Meerhem 149
lat: 
51.064522
long: 
3.7281811